ICAP, Institut Club Artistique de Paris

 

Het ICAP is van oorsprong, net als Intercoiffure en Haute Coiffure Française, een groep die de techniek en de mode hoog in het vaandel heeft staan.  Echter de organisatie hield internationaal op te bestaan. De club in Nederland, was zo hecht dat het toenmalige bestuur besloot dat het ICAP moest blijven bestaan, zij het op een andere leest….

Sindsdien is het ICAP, nog steeds bestaande uit mensen werkzaam binnen de kappersbranche, een club die zich begeeft op het vlak van kunst en cultuur. Dit in de breedste zin van het woord: twee maal per jaar een bijeenkomst, samen met je partner, een middagprogramma, een uurtje borrelen en een diner.

50 kappers verenigd in een club van vriendschap, uitwisseling van kennis, netwerken, kunst, inspiratie en vooral plezier.

Het ICAP is een toevoeging voor iedere kapper. Je komt in aanraking met interessante mensen, met kunstenaars, zangers, schrijvers, dansers, etc. Je eet in sterrenrestaurants of in andere bijzondere locaties. Je ontmoet collega’s, je raakt in gesprek met elkaar en je kunt je voordeel doen met kennis en ideeën die je deelt met anderen.

Het ICAP is een mogelijkheid, een mogelijkheid om je te ontwikkelen en te groeien, samen met anderen…