Zondag 12 November Kröller-Müller, Kasteel Doorwerth & De Kromme Dissel

Het doel van de kunst is niet het uiterlijk van dingen weer te geven, 

maar het innerlijk. Schoonheid is niet het beeld dat je zou willen zien, noch het lied dat je zou willen horen, maar veeleer een beeld dat je al ziet, al sluit je je ogen, en een lied dat je
hoort, ook al sluit je je oren.

Khalil Gibran 

Lemmer, 17 okt 2017.

Lieve Vrienden,

Namens het bestuur nodig ik u van harte uit voor de najaarspresentatie van het ICAP. Deze vindt plaats op zondag 12 november a.s. Locatie: Kröller-Müller Museum, Houtkampweg 6, 6731 AW Otterlo. U wordt rond 12.00 u. verwacht voor de koffie.

De dag bestaat uit een twee delen:

Vanaf 12.00 u. een informatief programma in het Kröller-Müller museum, met een rondleiding in dit bijzondere museum. Rond 16.00 u. vertrekken we dan naar Kasteel Doorwerth, Fontein allee 2 B, 6865 ND Doorwerth. Daar hebben we de borrel met aansluitend een diner. Dit diner zal onder auspiciën zijn van Tonny Berentsen, Chef van de “Kromme Dissel”  (1 Michelin ster*) en  zijn team.

Kröller-Müller 

Onze dank gaat uit naar het “Kröller-Müller” museum dat ons deze dag de entree schenkt. Daar zijn we uiteraard erg blij mee. Het  past ook mooi in het idee dat het ICAP de verbinding maakt tussen de kunst en het kappen van haar, dit wellicht als vorm van “toegepaste kunst”.

Het Kröller-Müller Museum is het tweede huis van Vincent van Gogh. Met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen bezit het museum de op een na grootste Van Gogh verzameling ter wereld.

Daarnaast bevat de collectie topstukken van moderne meesters als Claude Monet, Georges Seurat, Pablo Picasso en Piet Mondriaan. Met tijdelijke tentoonstellingen houdt het museum aansluiting bij het publiek en de actualiteit.

Kasteel Doorwerth

Kasteel Doorwerth is prachtig gelegen in de uiterwaarden van de Rijn. Op de stuwwal erachter ligt een afwisselend heuvellandschap met bossen, akkers en weilanden waar het heerlijk wandelen of fietsen is. De Kromme Dissel is een restaurant in Heelsum. Al sinds 1971 heeft het restaurant een Michelinster, daarmee is het Nederlands recordhouder op dit gebied. Het restaurant is gevestigd in een 17e-eeuwse boerderij vlak bij Hotel Klein Zwitserland.

Voor een eventuele overnachting van zondag op maandag bevelen wij Hotel Klein Zwitserland aan, € 105.- voor een 2 persoons kamer. (Afstand een kleine 3 kilometer vanaf kasteel Doorwerth.) Wellicht wilt u zaterdag al komen en twee overnachtingen blijven. In dat geval is het handig om even te informeren naar de mogelijkheden. Adres: Klein Zwitserland laan 5, 6866 DS Heelsum. Tel. 0317 319 104.  In beide gevallen vragen wij u zelf de reservering te maken.

Graag horen wij uiterlijk vóór 1 November, of u wel of niet aanwezig zal zijn op 12 November 2017 . Via de mail kees@debruinencho.nl of per tel. mob. 06 53 83 62 03.

Namens het bestuur,

 

Kees de Bruin, President.

P.S. Bijgevoegd voor alle deelnemers een flyer van Mufide!!!! (19 November a.s.) Een unieke gelegenheid om Haute Couture en Haute Coiffure samen te ontmoeten onder het genot van een hapje en drankje en dat voor het goede doel!!!!!

Ga hier naar naar Fashion http://www.fashionfairhengelo.nl en bestel uw kaarten.