Zondag 28 Mei te Yerseke en Vlissingen

Oesters.

Op een ziltig zeewier bed liggen oesters gespreid, rondom met parelmoer bezet, tot het liefdesspel bereid schaamteloos wijd open, trillend in hun ledikant, wachten ze en hopen op een grijperige hand. Een dozijn om  te beginnen aan dit Bourgondische festijn. Oesters moet men beminnen met tussendoor een glaasje wijn. Poseidon en zeemeerminnen, de parels uit de oceaan, glijden liefdevol naar binnen om tot maagsap te vergaan.


Lemmer, 04-04-2017

Lieve vrienden,

Namens het bestuur nodig ik u van harte uit voor de voorjaarspresentatie van het ICAP. Deze vindt plaats op zondag 28 Mei 2017 te Yerseke en Vlissingen. U wordt om 12.00 u. verwacht bij “De Oesterij” , Havendijk 12, 4401 NS Yerseke. Na de koffie en de beroemde “Zeeuwse Bolus”, hebben we een proeverij van oesters en Kreeftensoep.

( Wanneer u niet van “Oesters” houdt hebben we uiteraard een “andere” proeverij, geeft u aub bij de aanmelding aan of u vegetarisch bent of geen Oesters lust.)

Na de proeverij en de rondleiding over het terrein van de “Oesterij”, stappen we op de YE100 voor een tocht over het water naar de “Oestergronden”. Na de boottocht keren we terug naar de “Oesterij” en gaan via de winkel, ( Gelegenheid om nog een paar oesters of een mooie fles wijn, aan te schaffen.) richting Vlissingen. ( Eigen vervoer.)

We zijn dan rond 17.30 u. in Amador Hotel Arion, Boulevard Bankert 266, 4382 AC Vlissingen. Daar borrelen we op het terras, (Degene die blijft slapen van zondag op maandag kan dan inchecken.) waarna we rond 18.30 u. aan tafel gaan voor een 4 gangen diner. Einde rond 21.30 u.

Uiteraard heeft het bestuur voor u een arrangement voor een of twee overnachtingen georganiseerd. Het zou fijn zijn indien u hier gebruik van wilt maken dit z.s.m. bij mij te melden.

 

Arrangement:  Amadore Hotel ‘Arion’ biedt ons dit weekend het volgende arrangement aan.

Arrangement A. Prijs per arrangement. € 329.-  (Supplement voor kamer met zeezicht €36.- per nacht.)  Tweepersoons hotelkamer inclusief ontbijt.

  • Check-in zaterdag 27 Mei, check-out maandag 29 Mei.                                                               

Arrangement B. Prijs per arrangement € 169,-.   (Supplement voor kamer met zeezicht €36.- per nacht.)  Tweepersoons hotelkamer inclusief ontbijt.

  • Check-in zondag 28 Mei, check-out maandag 29 Mei.

Graag z.s.m. uw reactie of u wel of niet aanwezig zal zijn op 28 Mei 2017 en gebruik maakt van arrangement A of B of alleen de dag aanwezig bent. 

Via de mail kees@debruinencho.nl of per tel. mob. 06 53 83 62 03.

Namens het bestuur,

Kees de Bruin, President.


 

Als familiebedrijf (Dhooge) zijn wij al meer dan 100 jaar actief (sinds 1906) in de kweek van schaal- en schelpdieren.

Al onze producten zijn afkomstig van Nederlandse bodem. Onze kweekgronden bevinden zich in de Oosterschelde, het Grevelingenmeer en de Waddenzee. Iedere dag varen wij uit om onze zilte zaligheden te oogsten, te verplaatsen of te beschermen tegen natuurlijke vijanden (zeesterren, krabben, etc).

Graag willen wij onze passie met u delen. Dit doen wij het gehele jaar door op ons historische terrein aan de Havendijk in Yerseke. Bij de Oesterij kunt u een kijkje nemen hoe het er in onze sector aan toegaat waarbij u natuurlijk ook kunt genieten van verse Zeeuwse delicatessen in onze proeverij. Tijdens uw bezoek heeft u een prachtig en uniek uitzicht over de historische oesterputten en de Oosterschelde.

Veel van onze verse producten kunt u ook meenemen vanuit onze shop voor thuis.

Havendijk 12

4401 NS Yerseke

Tel: 0031 – (0)113 760 400

E-mail: info@oesterij.nl


Hotel Restaurant Arion | Vlissingen

Amadore Hotel Restaurant Arion, direct aan zee in Vlissingen: luxe en comfort met internationale allure. Het strand aan uw voeten en een uniek panoramisch uitzicht op de monding van de Westerschelde en de Noordzee.

Dit viersterrenhotel beschikt over ruime hotelkamers, aan zeezijde en stadszijde. Er zijn royale hotelkamers, suites, mindervalide-kamers, een breed scala aan zakelijke faciliteiten en met een luxe lounge, bar, buitenterras en Restaurant Arion op de begane grond, biedt Amadore u een  breed palet mogelijkheden. Met steeds weer dat unieke decor! Bij helder weer heeft u een perfect zicht op de kust van Zeeuws-Vlaanderen; tot aan de havens van Zeebrugge toe.