Najaars presentatie

Kunst is iets wat diep in je zit, het herbergt het gevoel van zijn. Diepgeworteld gevoel, een expressie van jezelf. Het raakt jezelf, het ontbloot je ziel. Je legt je gedachten in iemands hand en geeft jezelf voor 100%. Het is puur en toch zo breekbaar. Het is een uiting van liefde maar ook van pijn, het is het ultieme zelf zijn…

Lieve vrienden,

Namens het bestuur nodig ik u van harte uit voor de najaarspresentatie van het ICAP. Deze vindt plaats op zondag 27 november a.s.

Locatie: Kasteel Vaalsbroek, Vaalsbroek 1, 6291 NH Vaals. Tel. 043 308 9308.

De presentatie staat in het teken van Kapper/Kunstenaar.

kunstEr zijn onder onze leden een aantal zeer verdienstelijke kunstenaars. Vandaar ook onze oproep aan deze mensen om mee te doen aan een expositie. ( zie vooraankondiging.) Er hebben zich 7 mensen aangemeld met zelf geproduceerde “kunst”, Franc en Gerald Scheerder, Anton van Dam, Ton Reijnen, Bert Deun en Kees de Bruin. Ria Dierking stelt een werk van een vriendin ten toon, Mufide en Peter Griesheimer met foto’s en Michael Karpathios een schilderij van een Griekse kunstenaar. De werken van Gerald Scheerder zijn niet te koop. ( Dit in verband met een andere expositie.)

’s Avonds tijdens het diner gaan we de “kunst” verkopen. Dit in de vorm van een “Veiling”. Degene die een werk aanlevert mag zelf de “start prijs” bepalen. Een en ander zal in een brochure met de naam van de kunstenaar, foto’s en startprijs bij binnenkomst worden meegegeven. Bij verkoop wordt het resterende bedrag beschikbaar gesteld aan een goed doel. Wij denken daarbij aan het “Prins Bernhard Cultuurfonds”. Het “Prins Bernard Cultuur Fonds” sponsort grote en kleine producties op het gebied van kunst, cultuur en….. natuur.

Programma:

U wordt verwacht om 12.00 u. voor de koffie en daarna kunt u de aangeleverde kunst bekijken. Na de opening door de President, spreekt Ardi Poels, verbonden aan “The Ridder A House for Contemporary Art”, zij houdt een lezing over kunst. Na een korte pauze is het woord aan fotograaf Daniel Muskee, “Kijken en zien, beelden in compositie.”

Rond 16.00 u. is het tijd voor de Borrel en de veiling van de kunst door “Veilingmeester” Guido van Groeningen, waarna we aan tafel gaan voor  een vier-gangen diner. Einde van de dag rond 21.30 u.

Degene die reeds ingeschreven hebben, hoeven niet te reageren. Wie zich nog niet heeft aangemeld, vraag ik dat z.s.m. te doen.. Hieronder nog een keer de info met de arrangementen.

Arrangement.

Kasteel Vaalsbroek biedt ons dit weekend het volgende arrangement aan.

Arrangement A. Prijs per arrangement. € 309,00

Tweepersoons hotelkamer inclusief ontbijt.

  • 3-gangen diner op zaterdag 26 november. ( 2 pers.)
  • Check-in zaterdag 26 november, check-out maandag 28 november.                                                               

Arrangement B. Prijs per arrangement € 120,00.

* Tweepersoons hotelkamer inclusief ontbijt.

  • Check-in zondag 27 november, check-out maandag 28 november.

Mocht u nog niet aangemeld zijn, graag z.s.m. uw reactie of u wel of niet komt en gebruikt maakt van arrangement A of B of alleen de dag aanwezig bent.  Via de mail kees@debruinencho.nl of per tel. mob. 06 53 83 62 03.

kasteelvaalsbroek

Nu de blaadjes van de bomen langzaam neer  dwarrelen en zich vormen tot een prachtig “Herfstpallet,” in de meest mooie kleuren.  Iedere tocht door de stad, het bos of over het platteland inspireert tot “poëtische gedachten. Dan dwalen onze gedachten langzaam af naar de de “Najaarsbijeenkomst van het ICAP,”  vol inspiratie en vriendschap ………… en naar de prachtige kleuren van al die verschillende mensen………….

Wij kijken uit naar uw komst!!!

Namens het bestuur,

Kees de Bruin, President.


Info over de sprekers.

Ardi Poels: The Ridder/ A House for Contemporary Art in Maastricht, startte een jaar geleden met een innovatief model; een hybride tussen een galerie en een kunstinstelling. The Ridder biedt een ‘first practice’ voor drie groepen; kunstenaars, kunstprofessionals en als derde groep de (aspirant) verzamelaars. Deze drie groepen werken samen aan een voortdurend veranderende tentoonstelling en een programma met verdere activiteiten. In the Ridder zetten zij zo hun eerste zelfstandige stappen in het internationale, professionele kunstenveld.

Daniel Muskee: Fotograaf.

Daniël is vanaf zijn jeugd al ‘begeistert’ door fotografie. Hij bestudeerde van jongs af aan al de foto’s van bekendere fotograferen en vroeg zich daarbij altijd af waarom ze hadden gekozen voor het beeld zoals hij het observeerde.

Wat vooral opvalt in zijn werk dat hij niet te vangen is als een typisch portret-, landschap-, street-, urbanfotograaf. Zijn credo ‘een goed fotograaf weet alles juist vast te leggen’ brengt dat hij de klassieke compositieleer (soms laat hij het weer bewust los) en het geometrisch beginsel in beeld brengt.  Hij weet zodanig te fotograferen dat hij vooral de ziel van een stad, straat of persoon weet vast te leggen. (Bron Talkies)

Guido van Groeningen:

Makelaar, taxateur en adviseur in de kunst, voor deze gelegenheid, “veilingmeester”.

Voor degene die op zaterdag 26 november arriveren is er de mogelijkheid om ’s avonds gezamenlijk te dineren. We beginnen dan om 19.00 u. met een borrel en gaan aan tafel om 20.00 u. Omdat er die avond al minimaal 32 mensen komen, wil men dan een zaal apart voor ons reserveren. We moeten dan wel een keuze maken uit het onderstaande menu. Mocht je dit gezellig vinden laat mij dan nog deze week weten of je mee eet én…. welk voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht je wilt. 0653836203 graag per App of SMS.


Menu ICAP

zaterdag 26 november 2016

Licht gerookte en rauw gemarineerde zalm met een gepocheerd hoeve ei, knapperige kropsla, kapper appel en schuim van citroengras

OF

Pasveld rundvlees op twee manieren gepresenteerd als:
Carpaccio – klassiek met aardappel truffel salade, Parmezaansnippers en rucola sla
Steak tartaar met piccalilly en noten

***

Runderentrecôte op twee manieren bereid; gebraden en gestoofd met een saus van rode wijn, aardappelrösti en groenten van het seizoen

OF

Kabeljauw saltimboca met Provençaalse tomatensaus, puree van aardappels en groenten van het seizoen

***

Chocoladetaartje met mascarpone stracciatella en sorbet van chocolade

OF

4 Soorten kazen met chutney, notenbrood en Limburgse appelstroop

Menukeuze:

Voorgerecht:

Zalm

Rundvlees

Hoofdgerecht:

Rund

Kabeljauw

Dessert:

Chocolade

Kaas